Leesmeters meet jouw leesniveau

Lezen is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen door te trainen. Maar die training heeft pas effect als deze aansluit bij jóuw leesniveau. Om dat niveau te bepalen, kun je bij Leesmeters een Leestest doen.

Doe de Leestest

De Leestest bestaat uit drie teksten die aansluiten bij jouw persoonlijke opleidings- of werk/denk-niveau. Bij elke tekst worden vijf tot acht vragen gesteld. Na het beantwoorden van die vragen weet je meteen hoe je hebt gescoord en hoe je leestempo was. Benieuwd?Doe dan nu de test!

Trainen en nog eens testen

Is je leesvaardigheid goed genoeg? Prima. Maar het kan ook zijn dat de Leestest uitwijst dat je er nog niet bent. Je krijgt dan tips om een aantal dagen te trainen (lees boeken, kranten, tijdschriften, ondertiteling ... ). Vervolgens kun je inloggen en de Leestest nog eens doen. Je krijgt dan drie andere teksten op jouw niveau met ieder vijf tot acht vragen. Zo kun je zien of je door het trainen inderdaad vooruit bent gegaan.

Verwijzing naar een expert

Blijkt dat je ook bij de tweede Leestest het verwachte niveau niet haalt? In dat geval brengen we je graag in contact met een expert die je verder helpt.

Analyse voor bedrijven en instellingen

Voor bedrijven en (onderwijs)instellingen kunnen we snel in kaart brengen hoeveel mensen op of onder hun niveau lezen. Deze Statistische Analyse is een uitstekend vertrekpunt voor een organisatiebreed trainingsprogramma. Want meten is weten is de start van ontwikkelen. Wil je meer informatie over deze mogelijkheid, neem dan contact met ons op.

Meer weten? Of meer testen?

Wil je meer uitgebreide testen doen? Een Eye Tracking Test? Heb je behoefte aan advies en tips om je leesvaardigheid te verbeteren? Of wil je weten hoe de mensen in jouw organisatie scoren?

Neem contact op via de contact-button.